Uplynulý týden očima Jablíčkáře (30. týden)

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se, jak jej viděl Jablíčkář na svém blogu jablickar.cz a přečtěte si jeho články a postřehy.

Aktuální slevy softwaru pro Mac

Pokud hledáte nějakou užitečnou utilitku pro váš Macintosh, nebo jen máte chuť podpořit nezávislé vývojáře a zároveň ušetřit, podívejte se na aktuální nabídku slev na programy z dílny Bodega a Mac Bundle.

Stránky Bodega nabízejí až do 27. srpna osm sharewareových titulů za poloviční cenu. Můžete si koupit klidně jen jeden program nebo všechny, jak je libo. V nabídce naleznete: 1Password, Sandvox, Cockpit, MoneyWell, Clean My Mac, Brush Pilot, Mac DVDRipper Pro a My Living Desktop. Za sebe doporučuji především 1Passvord a Mac DVDRipper Pro.

Číst celý článek >>

Jailbreak a unlock jsou nyní legální (v US)

Od 26.7.2010 je jailbreak a unlock telefonů legální. Toto rozhodnutí, jehož platnost se vztahuje pouze na území Spojených států, stanovil americký vládní orgán The U.S. Library of Congress Copyright Office. Přestože je nyní provádění jailbreaku legální, společnost Apple bude v případě jeho zjištění nadále zamítat reklamace.

Podle Copyright Office jailbreak mobilních zařízení, z nichž nejvýznamnější je právě jailbreak pro iPhone, nepředstavuje porušení autorských práv a tím pádem je legální. Stejně tak se stal legální i unlock (odblokování) telefonu. Toto rozhodnutí padlo i přes velké množství odpůrců včele se samotnou společnosti Apple, která se snažila jailbreak a unlock zachovat jako nelegální počínání.

Číst celý článek >>

Gameloft zlevnil další herní tituly pro iPad a iPhone

Další dobrá zpráva pro herní fanoušky iPhonu či iPadu. Ti se ještě od posledního zlevňování nestihli pořádně rozkoukat a společnost Gameloft opět zlevňuje další hry, nyní pro obě zmíněná zařízení.

Číst celý článek >>

Klony iPhone 4 útočí

Čína je ve světě známá tím, že klonuje/vyrábí padělky oblíbených značek a chrlí je velkém množství. Je jedno, zda se jedná o elektroniku nebo oblečení.

Apple zahajil prodej své novinky 26. června. Čínskému plagiátorovi stačilo pouhých pět dní, aby okopíroval vzhled iPhone. Jeho telefon nazvaný Air Phone NO.4 je první a údajně nejlepší klon/plagiát iPhone 4. Tvůrce je velmi hrdý na tloušťku svého telefonu. Ta je 10,2 mm, originál má 9,3 mm.

Číst celý článek >>

2 komentáře: „Uplynulý týden očima Jablíčkáře (30. týden)

Komentáře nejsou povoleny.