Uplynulý týden očima Jablíčkáře (29. týden)

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se, jak jej viděl Jablíčkář na svém blogu jablickar.cz a přečtěte si jeho články a postřehy.

Jak dálkově ovládat YouTube [MAC]

Dnešním návodem si ukážeme, jak dálkově ovládat YouTube pomocí Apple Remote ovladače a aplikace Web Remote, což určitě ocení línější uživatelé či YouTube fanoušci.

WebRemote

Aplikace je bohužel placená – v současné době stojí 5 $, ale můžete ji na 15 dní zdarma vyzkoušet. Po spuštění máte na výběr ze dvou “nabídek” – Home a Sites. Home obsahuje různé novinky, např. vybrané články z Web Remote blogu. Sites zobrazuje, na jaké webové stránky se dá tato aplikace použít (YouTube, AudioBox.fm) a také ovládání nebo-li co vyvolá stisknutí tlačítek na Apple Remote ovladači. Pokud chcete, můžete i vývojářům navrhnout ke zpracování vaši oblíbenou webovou stránku, kterou byste rádi dálkově ovládali.

Přečíst celý článek >>

Objeví se FaceTime i v iPodech?

Není to tak dávno, co Apple představil výbornou funkci na video hovory v iPhone 4 s názvem Facetime. Pomalu se ale blíží září a spekuluje se o tom, že by se tato funkce mohla objevit i v iPodech.

[HTML1]

Naposledy proběhla zmínka o Facetime v iPod Touch na serveru 9 to 5 Mac, který mu dodal i jasné obrysy a přidal některé důkazy. Na iPod Touch by se podle nich objevila aplikace s ikonkou, kterou známe z iPhone ze SMS zpráv. Místo zprávy by na ní ale byla videokamera.

Přečíst celý článek >>

VPN klienti a vzdálená plocha

Než jsem se definitivně rozhodl pro Mac OS X musel jsem si ověřit, že na něm fungují kromě jiného i VPN klienti. My používáme buď OpenVPN nebo Cisco VPN a tak jsem se dopátral k následujícím dvěma produktům.

Přečíst celý článek >>

Uvnitř Apple Antenna Design Lab

Po páteční tiskové konferenci zabývající se problémem s anténou u iPhone 4, při které se Steve Jobs snažil o zmírnění mediální bouře kolem této novinky, Apple poskytl několika novinářům soukromou prohlídku týkající se testování radio-frekvencí u jednotlivých zařízení a zároveň nahlédnutí do procesu designování bezdrátových produktů jako je iPhone nebo iPad.

Lab3

Kromě Rubena Caballera, senior engineer a expert na antény v Applu, prohlídku absolvovalo okolo 10 reportérů a bloggerů. Ti měli možnost podívat se do testovací laboratoře bezdrátových zařízení, která se skládá z několika bezdozvukových komor pro měření frekvence jednotlivých zařízení v různých podmínkách.

Přečíst celý článek >>

Gameloft zlevnil hru Shrek Kart HD pro iPad

Pro majitele iPadu a herní fanoušky přinášíme dobrou zprávu. Společnost Gameloft pokračuje ve zlevňování některých svých her. Tentokrát se jedná o iPad závodní hru Shrek Kart HD, kterou si můžete pořídit v AppStore za 0,79 €.

Přečíst celý článek >>

2 komentáře: „Uplynulý týden očima Jablíčkáře (29. týden)

Komentáře nejsou povoleny.