Uplynulý týden očima Jablíčkáře (28. týden)

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se, jak jej viděl Jablíčkář na svém blogu jablickar.cz a přečtěte si jeho články a postřehy.

Další podvodný vývojář odstraněn z AppStore

Během tohoto víkendu došlo k druhému případu údajného podvodu a zneužití uživatelských účtů v AppStore. Jednalo se o cestovně založené aplikace, kterým výrazně rostly prodeje.

Pochybné aplikace od vývojáře WiiShii Network byly rychle staženy z AppStore, poté co ArsTechnica v pátek informovala o jejich stoupání v rámci žebříčku sportovní kategorie. Aplikace [EN] GYOYO Shanghai Travel Helper a [EN] GYOYO Beijing Travel Helper se ještě předtím, než byly odstraněny, dostaly do TOP 10.

Přečíst celý článek >>

Socialite na Mac dočasně zdarma

Chtěli byste známou aplikaci Socialite na Mac zdarma? Můžete jí mít. Společnost MacHeist totiž oslavuje uvedení aplikace Calcbot pro iPhone a iPad a dává volně ke stažení Socialite, aplikaci sloužící jako klient sociálních sítí a nebo čtečka. Podporuje Twitter, Facebook, Flickr, Digg, RSS, Goggle Reader. Normálně stojí 30 $.

Pro získání si stačí otevřít tento odkaz: http://www.macheist.com/calcbot a dole na stránce propojit s Facebookem, poté se na vaši zeď přidá zpráva o oslavách společnosti apod. Následně vám již nic nebrání ke stáhnutí aplikace včetně oficiálního zaregistrování.

Přečíst celý článek >>

Apple kupuje další společnost zabývající se mapami

Již to bude skoro rok, co Apple koupil společnost Placebase, což byl jeden z menších konkurentů Google Maps. Podle francouzského serveru Le Soleil koupil Apple další společnost s názvem Poly9.

Společnosti jako je například Apple kupuje podobné společnosti z důvodu najmutí nových talentovaných vývojářů a designerů, ale byla by velká náhoda, kdyby Apple v relativně krátké době koupil dvě společnosti a obě by se zabývaly právě mapami. Apple tedy definitivně připravuje nějaký produkt, kde bude práce s mapou velice důležitá. V Poly9 podle všech zpráv pracovali opravdu kvalitní lidé a Apple získal zajímavé posily do svého týmu. Produkt Poly9 byl nápadně podobný aplikaci Google Earth.

Přečíst celý článek >>

Vyšel iOS 4.0.1 pro iPhone a iOS 3.2.1 pro iPad

Přesně jak jsme čekali, Apple se opravdu nehrne do vydání iOS 4.1 a vydal prozatím verzi 4.0.1, která opravuje především problémy se signálem a některé další chyby iOS.

Pokud chcete nový iOS 4.0.1 stahovat, tak můžete již nyní z přímých linků v tomto článků nebo spíše přes tlačítko Update v iTunes. Apple ale vydal i menší update pro iPad, který opravuje problémy s WiFi, PDF soubory či přehráváním videa.

Přečíst celý článek >>

Jeden myslel na “Uplynulý týden očima Jablíčkáře (28. týden)

Komentáře nejsou povoleny.