Uplynulý týden očima Jablíčkáře (27. týden)

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se, jak jej viděl Jablíčkář na svém blogu jablickar.cz a přečtěte si jeho články a postřehy.

Nečekaně vysokými účty za data v EU už překvapeni nebudeme

Uživatelé nyní musí být upozorněni po prosurfování 50 € v zahraničí, respektive v zemích Evropské Unie. Pokud nebudou vyloženě souhlasit s pokračováním datového roamingu, tak jim bude datový roaming přerušen.

S tímto opatřením pro ochranu spotřebitelů přišla EU. Datový limit si uživatel u operátorů většinou může změnit podle svého gusta. Pokud chcete mít tento limit vyšší či nižší, tak by vám měl operátor vyjít vstříc.

Přečíst celý článek >>

Multitasking v iOS 4 – aplikace nemusíte vypínat

V iOS 4 byl představen multitasking a od té doby mnoho uživatelů řeší, jak multitasking vypnout, aby neplýtvali prostředky a baterie vydržela co nejdéle. Aplikace ale nemusíte vypínat a v tomto článku vám vysvětlím proč.

Multasking v iOS 4 není ten stejný multitasking, jako znáte z desktopu či z Windows Mobile. Někdo může mluvit o omezeném multitaskingu, někdo o chytrém způsobu multitaskingu. Pojďme na to pěkně popořadě.

Přečíst celý článek >>

Nádherná videa natočená pomocí iPhone 4

Určitě jste viděli již několik videí natočených pomocí iPhone 4, ale většinou se vždy jednalo o krátké ukázky kvality videí iPhone 4. Mrkněte se ale na opravdu zajímavá videa natočená pouze pomocí iPhone 4.

[HTML1]

Napřed se mrkněte na reklamu natočenou pomocí iPhone 4. V jedné části autoři připevnili iPhone 4 na RC vrtulník na natočení záběrů z vrchu.

Přečíst celý článek >>

Jsou App Store účty hacknuty? Máme si měnit heslo?

Po Internetu se šíří zprávy, že App Store (iTunes) účty byly hacknuty. Objevilo se několik lidí, kterým někdo cizí nakupoval přes jejich účet. Doporučuje se tedy pro jistotu změnit heslo k účtu. Je to ale opravdu nutné? Co se stalo?

V knižní kategorii se zničehonic začaly mezi nejprodávanějšími tituly objevovat knihy od vývojáře Thuat Nguyena. Právě tento vývojář je podezřelý z toho, že dokázal někde získat hesla k App Store (iTunes) účtům a tímto způsobem si tak chtěl pravděpodobně převést peníze na svůj účet.

Přečíst celý článek >>

Co se chystá pro mobilní kancelář v iPhone

Mít mobilní e-mail je jistě dobrá věc. Ale… Pokud jste potřebovali provést jakoukoliv změnu v dokumentech MS Office, která vám přisla jako příloha e-mailu, pro majitele iPhone to byl neřešitelný oříšek

Spuštění App Store dalo prostor pro aplikace třetích stran. Nejrozšířenějšími aplikacemi jsou Documents To Go a Quickoffice, které umožňují nejen prohlížet, ale i upravovat textové soubory z Wordu a tabulky z Excelu.

office-1office-2

Microsoft si po čase ignorace iPhone a App Store uvědomil, že mu opět začíná ujízdět vlak a otočil. Vytvořil několik vlastních aplikací, mimo jiné vyhledávač Bing. V průběhu posledních dvou let se objevovaly různé zprávy o přípravě Microsoft Office Mobile pro iPhone. Letos v dubnu

Stephen Elop, prezident Microsoft Business Division tyto fámy popřel. Řekl, že společnost Microsoft “neplánuje” Office ani pro iPad.

Přečíst celý článek >>

4 komentáře: „Uplynulý týden očima Jablíčkáře (27. týden)

Komentáře nejsou povoleny.