Microsoft použije pro synchonizaci KINů klon The Missing Sync

Microsoft nepřímo ohlásil, že pro synchronizaci vlastních mobilů KIN (a později i telefonů s Windows Phone 7) s počítači Mac nepoužije vlastní aplikaci, ale KIN Media Sync for Mac. Tu vyvíjí společnost Mark/Space, která je známá především aplikací The Missing Sync.

Aplikace The Missing Sync znají všichni uživatelé telefonů s operačním systémem Windows Mobile, kteří chtějí své přístroje synchronizovat s počítači se systémem Mac OS X. Pro tento systém totiž Microsoft synchronizační aplikaci neposkytuje a tudíž uživatelé musí sáhnout po dostupných alternativách třetích stran – a The Missing Sync je jednou z nich. The Missing Sync si však kromě telefonů s Windows Mobile poradí také se synchronizací Androidů, Palmů Pre, telefonů se Symbianem i s BlackBerry. Jedná se však o komerční aplikace se základní cenou čtyřiceti dolarů.

Pikantnost celé situace spočívá v tom, že v minulosti měl Microsoft k počínání Mark/Space výhrady a dokonce jednu dobu koketoval s myšlenkou možnost synchronizace aplikacemi třetích stran zakázat. A nyní jej zvolil jako jedinou možnost synchronizace připravovaných telefonů se systémem Mac OS X. Dokazuje to především to, že Microsoft bere platformu Mac vážně a to především u řady svých stylových telefonů KIN.

Pro uživatelů KINů nebude k dispozici plný The Missing Sync, ale jeho odlehčená varianta nazvaná KIN Media Sync for Mac nabízející synchronizaci hudby, fotografií (s podporou funkcí iPhoto geotagging) a filmů. Aplikace je volně ke stažení na stránkách Mark/Space a ke svému chodu vyžaduje alespoň Leoparda, iTunes ve verzi alespoň 7.4, iPhoto 6 a QuickTime ve verzi 7 (je používán pro konverzi videí do formátu H.264 pro KIN). A samozřejmě musíte mít také telefon KIN.

Telefony z řady Microsoft KIN jsou stylové telefony, které se netlačí do segmentu chytrých mobilů, spíše jde o multimediální přehrávače doplněné o funkce sociálních sítích a základní telefonní funkce. Nejedná se tedy ani vzdáleně o pokus o konkurenci iPhonů (jak jste mohli v některých článcích zaregistrovat), ale o konkurenci levnějším jednoúčelovým telefonům. Není tedy možné na KIN nahlížet logikou uživatele iPhonu (pro něj není tento přístroj určen). Jeho zaměření je stejné, jako u telefonu Sidekick od T-Mobilu, který byl ve své době ve Spojených státech velmi populární mezi skupinou teenagerů a mladých žen. A přesně sem KIN míří nejen vzhledem, ale i nabídkou funkcí a provedením uživatelského rozhraní.

V řadě KIN jsou prozatím dostupné dva telefony: KIN 1 a KIN 2. Oba mají vysouvací hardwarovou klávesnici a dotykový displej, KIN 1 je čtvercového půdorysu, je menší a nabízí pětimegapixelový fotoaparát s bleskem a 4 GB vnitřního úložiště, větší KIN 2 pak připomíná běžné komunikátory této hardwarové koncepce a nabízí osmimegapixel schopný záznamu HD videa v rozlišení 720p a 8 GB paměti. U obou lze úložiště dále rozšířit prostřednictvím paměťové karty a integrují také FM radiopřijímač. Telefon KIN 1 stojí s dvouletým kontraktem u operátora Verizon 49 dolarů (přibližně tisíc korun), KIN 2 pak 99 dolarů (přibližně dva tisíce korun). Tyto ceny získáte při datovém paušálu v ceně 30 dolarů (přibližně 600 korun) měsíčně.

5 komentářů: „Microsoft použije pro synchonizaci KINů klon The Missing Sync

Komentáře nejsou povoleny.