Plex Media Center přidává akcelerované přehrávání MKV bez konverze

Minulý týden zveřejněné programátorské rozhraní pro hardwarové vykreslování videa v formátu H.264 zaznamenalo odezvu nejen v Adobe, ale i u vývojářů Open Source aplikací. A jako první přichází známé multimediální centrum Plex s vítanou novinkou: hardwarově akcelerovaných přehráváním filmů v MKV kontejneru bez nutnosti jejich konverze.

Jestliže máte některou z podporovaných grafických karet nVidia GeForce 9400M, GeForce GT 320M nebo GeForce GT 330M, pak si můžete stáhnout aktuální update (rozbalte jej do Plex.app/Contents/MacOS) aplikace Plex a využít si plně akcelerovaného přehrávání MKV videí. I na slabších MacBoocích se základní integrovanou nVidií nyní můžete přehrávat 1080P Matrosky s velmi nízkým zatížením procesoru bez jakéhokoli zadrhnutí (tedy samozřejmě za předpokladu, že vaše video v MKV kontejneru obsahuje H.264 videostopu).

Neznáte Plex Media Center? Přečtěte si jeho představení v článku Plex Media Center.

Omezení aktuálního frameworku od Applu omezuje použití na výše zmíněné grafické karty (ano, zapomeňte na integrované Intely i dedikované ATI nebo třeba GeForce 8800 GT) a pochopitelně je vyžadování Snow Leopard v nejvyšší  verzi.

Díky Zdenkovi H. za tip.

17 komentářů: „Plex Media Center přidává akcelerované přehrávání MKV bez konverze

Komentáře nejsou povoleny.