Jak na vestavěné rozpoznávání ručně psaného písma v Mac OS X

Zajímá vás, co musíte udělat, abyste mohli začít používat vestavěné rozpoznávání ručně psaného písma v Mac OS X? Zatímco ve výchozím nastavení je zablokována a povolí se pouze po připojení příslušného hardwarového zařízení. Anebo si můžete vypomoci jednoduchou aplikací.

Autorem tohoto návodu je čtenář SuperApple.cz Peter Biely, postup je ověřen jako funkční v prostředí Mac OS X.

Jak na to

  1. Stiahneme a nainstalujeme aplikaciu Inklet. Spustime.
  2. V menubare sa objavi ikonka – kvapky, na nu treba kliknut vybrat Preferences -> General -> Handwriting recognition-> kliknut na Enable. Zvysok nastavime podla screenshotu.

    checkbox Tap top left corner of trackpad to start Inklet znamena, ze ak klikneme do laveho horneho rohu trackpadu spusti sa Inklet a mozeme pisat prstom. Opatovnym kliknutim na lavy horny roh trackpadu Inklet deaktivujeme.
  3. V menubare sa nam objavi ikonka pisacieho pera (Ink).
  4. Klikneme na ikonku Ink-u a vyberieme z menu Ink preferences -> Handwriting recognition is: On. Zalozku settings nastavime podla screenshotu:
  5. Znova ikonka Inklet-u a Preferences zalozku: Drawing nastavime podla screenshotu
  6. Teraz ked mame vsetko nastavene spustime trebars TextEdit a nechame aktive jeho okno. Klepneme do laveho horneho rohu trackpadu a obrazovka sa nam zatieni a vidime „plochu“ trackpadu na ktory piseme. Znamymi multitouch gestami sa tato plocha da presuvat, zvacsovat, zmensovat: moj „krasopis“ je mizerny ale za pokus to stalo ;-) Vid posledny screenshot:

Více se o aplikaci Inklet můžete dozvědět v článku Inklet: proměňte trackpad v grafický tablet.

    2 komentáře: „Jak na vestavěné rozpoznávání ručně psaného písma v Mac OS X

    Komentáře nejsou povoleny.