Google Email Uploader: importujte vaši poštu do Google Apps

Poštovní schránka Gmail v systému Google Apps patří bezesporu mezi nejoblíbenější freemailové služby. Mnoho uživatelů však používá jinou poštovní službu a své e-maily by rádi importovali ze stávajících poštovních klientů.

Ano, můžete své emaily přenést do pošty Google Apps ručně prostřednictvím IMAP připojení přímo k serveru. A nebo je možné použít zdarma dostupnou aplikaci Google Email Uploader.

Co je služba Google Apps a čím se liší od známého Gmailu si můžete přečíst například v článku Google Apps není pouze Gmail na vlastní doméně na stránkách Živě.cz.

Aplikace je jednoduchá a funguje výborně: po spuštění prohledá vašeho Maca a najde všechny poštovní účty uložené lokálně a nabídne jejich upload přímo na webové úložiště Google Apps. V současnosti aplikace rozpozná poštu aplikací Apple Mail, Eudora i Thunderbird a ručně načte i archívy typu mbox a Maildir.

Aplikace se pokusí zachovat také vlastnosti jednotlivých emailů, nahradit lokální složky shodně pojmenovanými štítky nebo automatickou archivaci všech importovaných emailů. Pro import je zapotřebí pouze zaškrtnout vyhledanou poštu, zadat přihlašovací údaje ke Google Apps účtu a kliknout na tlačítko Upload.

Služby nabízené Google Apps jsou zajímavé pro mnoho menších podniků a živnostníků, kterým zadarmo nabídnou kompletní groupwarové řešení pošty včetně sdílených kalendářů. Většímu rozšíření však doposud bránil obtížný import současných emailů, například taková Eudora je pro mnoho uživatelů obtížně řešitelný oříšek. Díky této aplikaci je přenos e-mailů o poznání snadnější. A je zdarma.

2 komentáře: „Google Email Uploader: importujte vaši poštu do Google Apps

Komentáře nejsou povoleny.