Softwarový výběr: 49. týden

Jaké zajímavé softwarové novinky nebo aktualizované verze známých aplikací přinesly uplynulé týdny? Vybral jsem pro vás ty, které by vás – jak doufám – mohly zaujmout.

Google Chrome 4.0.249.27

Vývoj webového prohlížeče Google Chrome stále zrychluje, vždyť finální verze pro Mac OS X se máme dočkat ještě v tomto roce – a to již vývojářům opravdu mnoho času nezbývá. Aktuvální vývojová verze je však již velmi dobře použitelná pro běžnou práci a až na nefunkční zásuvné moduly nabízí vše, co slibuje finální verze.

SuperApple.cz

Mac OS X 10.5 a vyšší (pouze Intel) / zdarma

iVideo Converter

Videokonverzní aplikace, která si poradí snad se všemi myslitelnými formáty pro vstup i výstup. Není sice dostupná zdarma, ale nabídne přehledné uživatelské rozhraní a prostředí lokalizované do češtiny.

iVideo Converter

Mac OS X 10.5 a vyšší / komerční aplikace (cena 7 dolarů)

iTube Grabber

Nástrojů pro ukládání videa z portálu YouTube je hodně – a tento je jedním z nich. Nenabízí však pouze tupé stahování, ale i konverzi: například HD video z YouTube může ukládat přímo do formátu .MKV.

40725f252b410a0f8bea0339824942252d88_1screenshot0

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

NTFS-3G – 2009.11.14

Vše okolo nás se vyvíjí a vyvíjí se také podpora pro zápis na disky používající souborový formát NTFS. Toto řešení nevyužívá systémové podpory, ale řeší zápis vlastními prostředky. Nová verze slibuje lepší podporu NTFS atributů včetně komprese souborů, tvůrci slibují také zvýšení rychlosti.

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma

My Living Desktop

Jste unaveni ze svého nudného desktopu, který dokáže nanejvýš střídat několik fotografií stále dokola? Přidejte si na pozadí vysocekvalitní videa ve vysoké kvalitě a s relaxujícími motivy. Celkem jich nabízí pětačtyřicet a je plně kompatibilní i se Snow Leopardem.

237555d73da50a0f8bec428e529b10c9ca40_1Screenshot

Mac OS X 10.5 a vyšší (pouze Intel) / komerční aplikace (cena 34,95 dolarů)

Leopard Combo Pane

Přidejte do System Preferences (Předvolby Systému) novou položku, která vám umožní snadno nastavit skryté možnosti operačního systému.

qtx-itunes-pref

Mac OS X 10.6 / zdarma

iTunes Preference Pane

Přijde vám, že iTunes schází užitečné volby? Tak to máte správný pocit, naštěstí tento panel předvoleb vám k nim nabídne přístup.

itunespref

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

VirtualBox

Zdarma dostupný virtualizační nástroj VirtualBox od společnosti Sun Microsystems se dočkal významného updatu na verzi 3.1. Mezi zajímavé novinky patří možné živé migrace (přesunutí běžícího virtuálního stroje na jiný fyzický počítač bez nutnosti jeho zastavení), plnou 2D videoakceleraci virtualizovaných Windows a experimentální podporu pro EFI.

VirtualBox - About

Mac OS X 10.4 a vyšší / zdarma

Mac DVDRipper Pro

Potřebujete pokročilý nástroj pro zálohování svých dévédéček? Pak jste právě zde na správné adrese – a pro vyzkoušení můžete provést pět ripů zcela bez omezení, než budete dotázání k zakoupení plné verze.

Mac DVDRipper Pro

Mac OS X 10.4 a vyšší / komerční aplikace (cena 9,95 dolarů)

Kvideopages

Aplikace, která zkonvertuje zadaná videa do formátu vhodného pro QuickTime a současně také vygeneruje HTML kód pro vložení videa do vaší stránky tak, aby jej webový prohlížeč dokázal zobrazit správně.

desk

Mac OS X 10.5 a vyšší / zdarma

Jeden myslel na “Softwarový výběr: 49. týden

Komentáře nejsou povoleny.