Energie na cesty: zkušenosti s externí baterií Fortron

Když vám na cestách dojde energie, je to velmi nemilá situace. Tedy alespoň v případě, že s sebou nemáte miniaturní externí baterii Fortron ION Powerbank C1500.

Naprostou většinu kapesních přehrávačů i mobilních telefonů lze nabíjet prostřednictvím USB portu osobního počítač nebo notebooku. A úplně všechny tato zařízení lze na cestách dobíjet prostřednictvím malého akumulátoru C1500 od společnosti Fortron, který pak lze dobíjet zase prostřednictvím již zmíněného USB portu.

iphone_ipod_fortron_00

Ten je přímo součástí těla baterie, tudíž při přenášení nijak nepřekáží. Na obtíž nejsou ani rozměry – vždyť baterie připomíná jen o něco širší kreditní kartu, ani padesátigramová hmotnost. V balení najdete kromě baterie také dvě nabíjecí redukce: jedna z nich je zakončena klasickým USB konektorem, druhá pak umožňuje přímo dobíjet přehrávače iPod i telefony iPhone.

iphone_ipod_fortron_03

Výrobce udává kapacitu baterie 1 500 mAh, výstupní nabíjecí proud pak dosahuje hodnot až 1A, což je dvojnásobek proudu, který je schopen dodávat USB port. Díky tomu se zařízení nabízí rychleji než z počítače a již zmíněná kapacita postačí pro plné nabití plně vybitého iPhonu nebo na dvojí nabití obyčejného iPodu Classic. To vše za cenu pohybující se okolo přijatelné hranice 600 korun. Z mé tašky ji již nic nedostane ven.

2 komentáře: „Energie na cesty: zkušenosti s externí baterií Fortron

Komentáře nejsou povoleny.