Zcela nový VMware Fusion 3 za dveřmi

Nabídka virtualizačních aplikací je na Macu skutečně bohaté: kromě zdarma dostupného Virtualboxu máme k dispozici ještě dvojici komerčních aplikací Parallels Desktop a VMware Fusion. A právě třetí verze tohoto nástroje přijde na trh již 27. října.

VMware oznámil, že majoritní verze virtualizačního nástroje umožňujícího spouštět Windows, Linux i další operační systémy na všech Macích vybavených procesorem Intel, bude k dispozici za 80 dolarů již 27. října letošního roku. VMware slibuje až padesát nových vlastností, včetně mnoha optimalizací pro Mac OS X 10.6 Snow Leopard. Virtualizační stroj bude konečně plně 64bitový a zcela dokáže vytěžit výhody z toho vyplývající.

Další výrazné vylepšení je slibováno v oblasti grafického výstupu: virtualizované systémy mohou vyžít jak OpenGL ve verzi 2.1, tak i DirectX 9.0c (se Shader Modelem 3). To je poprvé, co bude možné ve Fusion používat virtualizovaná Windows Vista nebo 7 včetně akcelerovaného rozhraní Aero.

fusion_website_v04

Zajímavě vypadá také migrační nástroj, určený pro přenos Windows instalací z fyzických počítačů do Fusion. Na vašem počítač s Windows spustíte speciální aplikaci, která přenese kompletně celý obsah tohoto počítače do virtuálního prostředí na vašem Macu. To vše prý zcela automaticky bez zásahu uživatele.

Mezi vylepšenými je i integrační mód Coherence (možnost použití oken virtualizovaných aplikací mimo virtualizované prostředí), podpora více procesorových jader ve virtualizovaných systémech.

Pokud potřebujete technickou podporu, můžete ji získat telefonicky v angličtině za 29 dolarů na 18 měsíců. To je novinka, protože VMware na starší verzi Fusion 2 tuto možnost nenabízí. Samotná aplikace bude k dispozici za 80 dolarů, případně jako update ze starší verze za 40 dolarů počínaje 27. říjnem. Předobjednávat můžete již nyní.

4 komentáře: „Zcela nový VMware Fusion 3 za dveřmi

Komentáře nejsou povoleny.