Cruz & Stainless: dvojice nových webových prohlížečů

Myslíte si, že Google Chrome je jediný nadějný prohlížeč, který pro Mac OS X v současnosti vzniká? Tak v tom případě vás vyvedu z omylu, protože se mezi námi objevily dva velmi povedené kousky. Zaujmou i vás?

Cruz

Prvním novým prohlížečem je Cruz. Jeho vývojářem je Todd Ditchendorf, který stál za vývojem prohlížeče Fluid. Cruz přináší mnoho zajímavých vylepšení a hodně se orientuje na využití komunitních a sociálních služeb. Trochu předefinovává zažitou práci s panely (tedy skutečně s panely, ne se záložkami otevřených stránek), kde dokáže velmi elegantně kombinovat specializovaný obsah pro iPhone s běžnými webovými stránkámi. Nejlépe to pochopíte z následujícího krátkého videopředsavení.

Vývoj tohoto prohlížeče jde do předu až překvapivě rychle a je k dispozici ke stažení zdarma. A rozhodně stojí za vyzkoušení.

cruz_screen

Stainless

Přestože o sobě tento prohlížeč prohlašuje, že je pouhým technologickým demem, je překvapivě stabilní. Vzniká jako odpověď na Google Chrome, ze kterého si (samozřejmě pouze ideově) přebírá způsob práce se záložkami a zásuvnými moduly. Je výrazně rychlejší než konkurence především na vícejádrových a víceprocesorových počítačích.

screenshot640

Mezi zajímavé funkce, tedy mimo překvapivé rychlosti, je také možnost využít nezávislé přihlašování – tedy na stejné webové službě můžete být v každé záložce přihlášeni jiným uživatelským jménem a heslem. Potěší také cookies manažer a bookmarkovací systém. Zkrátka Stainless je malý a rychlý – a do budoucna opravu nadějný.

Jeden myslel na “Cruz & Stainless: dvojice nových webových prohlížečů

Komentáře nejsou povoleny.