Jak synchronizovat Camino (nebo jiný prohlížeč) přes Dropbox

dropboxSystém Dropbox je velmi užitečný systém umožňující sdílení souborů mezi libovolným množstvím počítačů. V základní verzi, která je dostupná zdarma, nabízí prostor o velikosti dva gigabajty. Kromě synchronizace souborů však lze použít také pro synchronizace nastavení webového prohlížeče,

Tento tip je funkční na všech verzích operačního systému Mac OS X, ve kterém lze nainstalovat systém Dropbox. Dropbox je zdarma dostupný ke stažení na stránkách projektu.

Jak na to

  1. Nainstaluje a zkonfigurujte systém Dropbox pomocí průvodce instalací,
  2. na prvním počítači přesuňte (nekopírujte!) obsah adresáře ~/Library/Application Support/Camino přímo do složky aplikace Dropbox (najdete ji ve vašem domovském uživatelském adresáři),
  3. otevřete aplikaci Terminal (Terminál), kterou najdete v Applications -> Utilities (Aplikace -> Utility),
  4. vytvořte symbolický odkaz na přesunutý adresář prostřednictvím příkazu
    ln -s /Users/Dropbox/Camino /Users/Library/Application\ Support/Camino
  5. opakujte kroky 2 až 4 na každém dalším Macu, na kterém chcete webový prohlížeč používat.
  6. Hotovo! Nyní si musíte dávat pozor jen na fakt, aby jste nespustili aplikaci na více počítačích současně. Stejný postup lze aplikovat pro velkou část aplikací, které si nastavení ukládají do aresáře ~/Library/Application Support.

Pozor! Použitím tohoto tipu více než doposud zatížíte své internetové připojení, které bude přenášet změněné soubory na servery systému Dropbox.

10 komentářů: „Jak synchronizovat Camino (nebo jiný prohlížeč) přes Dropbox

Komentáře nejsou povoleny.