Jak dávkově otitulkovat DivX filmy pro iPhone/iPod

applPřevod filmů a seriálů z často používaného formátu DivX včetně titulků do formátu kompatibilního s telefony iPhone a multimediálními přehrávači iPod lze provést mnoha způsoby. Oblíbená aplikace iSquint, kterou mnoho uživatelů používalo, umožňovala tuto konverzi pouze v placené verzi. iSquint se však dále nevyvíjí a nelze ji již zakoupit. Další dostupné alternativy mívají často problémy s češtinou.

Tento tip vyžaduje aplikace VideoTitulkovač ve verzi 0.2, Mac OS X 10.4.11 a vyšší, aktuální QuickTime Player a balík kodeků Perian.

Jak na to

  1. Otevřete aplikaci VideoTitulkovač a klikněte na tlačítko pro výběr souborů pro převedení,
    videotitulkovac-1
  2. vyberte soubory s videi, které chcete otitulkovat. Můžete zvolit všechny soubory v adresáři, aplikace si vybere pouze soubory .avi ve formátu DivX. Je potřebné, aby titulky byly ve stejném adresáři a byly pojmenovány stejně, jako soubory videa,
    videotitulkovac02-1
  3. exportovaná videa budou uloženy do složky _VIDEO_ přímo na pracovní ploše. Pokud složka existuje, budete upozornění na její smazání,
    videotitulkovac03-1
  4. o probíhajícím exportu jste informování indikátorem v levém spodním rohu aplikace, o procentu převedení aktuálního souboru pak v okně přehrávače QuickTime.
    videotitulkovac04

3 komentáře: „Jak dávkově otitulkovat DivX filmy pro iPhone/iPod

Komentáře nejsou povoleny.