Přechodka z Mini DisplayPortu na HDMI levně

minidisplayportPro připojení displeje k nových hliníkovým MacBookům použil Apple nový typ konektoru, Mini DisplayPort. Ten je zmenšenou variantou standardních DisplayPortu.

Základním problémem tohoto rozhraní je skutečnost, že pro připojení kteréhokoli typu externího zobrazovače s vyjímkou nového Cinema displeje s LED podsvícením potřebujete příslušnou redukci. A druhým problémem je, že Apple k novému notebooku nepřidává ani základní přechodu pro nejpoužívanější současné rozhraní DVI. Uživatel si tedy vše musí kupovat a přiznejme si, že ceny originálních redukcí od Apple jsou vše, jen ne přijatelné.

Naštěstí však Apple uvolnil specifikaci Mini DisplayPort pro použití i ostatním výrobcům bez nutnosti placení licenčních poplatků za použití této patentované technologie, a tak na sebe levnější výrobky nenechaly dlouho čekat. Jedním z prvních oznámených byla právě redukce z Mini DisplayPortu na digitální HDMI rozhraní, které během následujícího měsíce slibuje uvést na trh MonoPrice.com za cenu pouhých 15 dolarů (přibližně 290 korun). Pro srovnání: originální Apple adaptér na DVI port stojí 30 dolarů (580 korun), duální DVI i neuvěřitelných 100 dolarů (1 900 korun).

Jeden myslel na “Přechodka z Mini DisplayPortu na HDMI levně

Komentáře nejsou povoleny.