Inovovaný iMac i Mac Mini (téměř) potvrzen

macmininvidiaApple před časem stáhnul z nabídky svůj nejmenší, nejelegantnější a současně také nejlevnější jablečný počítač, Mac Mini. Jakkoli se spekulovalo o jeho ukončení, sám Apple tuto informaci sám vyvrátil. Ovšem co se bude dít s Macem Mini dál nám neřekl.

Ale to již není pravda, Apple – byť neúmyslně – inovace čekající na Mac Mini prozradil. Skutečně, v konfiguračních souborech poslední aktualizace operačního systému můžete najít tyto řádky:

094112-keys

Pokud stále nechápete, dovolte malé vysvětlení. Žádný produkt s označením Mac Mini verze 3,1 ještě v prodeji nebyl, jedná se tedy o nový model počítače. A zkratka CFG_MCP79 označuje čipset nVidia GeForce 9400m – tedy stejný čipset s integrovanou grafickou kartou, kterou najdeme v nových hliníkových MacBoocích. A stejné je to i s druhým označením: iMac verze 9,1 značí nový, doposud nepředstavený, model.

Ostatně je to logické, pro Aple by bylo zbytečně nákladné i problémové udržovat více platforem. Především pro Mac Mini je tato přestavba velmi zajímavá, protože takto vybavený Mini bude schopen bez problémů přehrávat i náročná videa v plném rozlišení 1080p a představuje tak nejen ideální počítač do domácnosti, ale i tichý a výkonný počítač k sestavě domácího kina. Pouze k (zřejmě) použitému portu Mini DisplayPort si budete muset v tomto případě pořídit redukci pro připojení k HDMI televizoru.

5 komentářů: „Inovovaný iMac i Mac Mini (téměř) potvrzen

  • Pingback: Bude TOHLE nový Mac Mini?

  • avatar
    21. 12. 2008 (20:34)
    Trvalý odkaz

    Vynikající zpráva!

  • avatar
    21. 12. 2008 (21:34)
    Trvalý odkaz

    Vynikající zpráva!

  • avatar
    22. 01. 2009 (14:52)
    Trvalý odkaz

    na tohle prave celou dobu cekam, mac mini s lepsi grafarnou no uz aby to bylo

  • avatar
    22. 01. 2009 (15:52)
    Trvalý odkaz

    na tohle prave celou dobu cekam, mac mini s lepsi grafarnou no uz aby to bylo

Komentáře nejsou povoleny.