Macworld 2009 bude zřejmě poslední s Apple

macworld-logoV úterý šestého ledna 2009 zahájí poněkud netradičně Phil Schiller první Keynote příštího roku a – podle informací přímo z Applu – také pravděpodobně posledního Keynote pořádaného v rámci výstavy Macworld.

Apple totiž prohlásil, že jeho výdaje na prezentaci na tomto typu konferencí jsou velmi nevýznamnou části jeho marketingových strategi.

Je to škoda, protože Macworld byl každoročním svátkem všech příznivců jablečných počítačů. Zde byly představovány nejnovější produkty, zde se určovaly trendy pro následující léta. To vše končí, bohužel. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli bez přímé přítomnost Applu konference Macworld přežije i v následujících letech, protože – co si budeme říkat – přeci jenom velké množství novinářů i účastníků sem mířili právě kvůli Keynote samotné.

Tím, že poslední keynote prezentaci povede Phill Schiller namísto Steva Jobse není příliš překvapivá a jen potvrzuje to, co jsme již delší dobu očekávali: bylo jen otázkou času, kdy executivu v Apple přebere právě Phill.

4 komentáře: „Macworld 2009 bude zřejmě poslední s Apple

Komentáře nejsou povoleny.