Apple zvyšuje zabezpečení Apple ID účtů

Server The Next Web hlásí, že Apple začal vynucovat zadání bezpečností otázky Apple ID účtů u těch, kdo ji nemají vyplněnu a nemají ani alternativní emailovou adresu.

V uplynulých 24 hodinách Apple začal upozorňovat iOS zařízení pomocí bublinové výzvy uživatele iTunes. Ve výzvě se píše o zvýšení bezpečnosti účtu pomocí tří otázek a vyplnění patřičných odpovědí.

Firma rovněž doporučuje vyplnění záložní emailové adresy, aby ochránili svá zařízení a účet (jenž je provázán s celým ekosystémem).

Hacknutý iTunes účet byl mnohokrát nahlášen různými uživateli. Ale když vezmeme v potaz přes 225 miliónů uživatelských účtů je jasné, že se jedná o líbivý cíl pro phishing, techniku brute-force a podobné. Apple občas zlepšuje zabezpečení pomocí různých kroků. Například od října musíte pomocí potvrzovacího emailu povolit nákup na novém nepoužitém zařízení. Nepochybně tedy přijdou i dalších opatření.

Ostatně útoky na uživatelské účty jsou naprosto běžné. Není to dávno, kdy čelila podobným problémům společnost Valve a její herní systém Steam anebo hodně medializovaná aféra úniku dat uživatelských účtů firmy Sony. Tehdy se jednalo o zásadní bezpečnostní selhání a vážný únik citlivých dat uživatelů.

Vyskočilo upozornění i na vás?

Zdroj: MacRumors