Plánuje Apple novou Magic Mouse s displejem?

Svět obletěl jeden ze zajímavých patentů společnosti Apple, který popisuje dotekovou  myš Magic Mouse s integrovaným displejem.

Zde popisovanou myš si nejlépe můžete představit jako dnešní Magic Mouse, která však má pod krycím průhledným sklíčkem namísto bílého plastu barevný displej. Docela lákavá představa, ne?

Proč by Apple takou myš dělal? Jen proto, aby měl něco víc než ostatní? To spíše ne. Když se tak nad tím zamyslíme, toto spojení by dávalo rozhodně smysl. Na myši by tak mohly být zobrazeny například systémové dialogy – nemuseli byste se tak trefovat na tlačítko na obrazovce kurzorem, ale „jen“ klepnout na myš. Nápady na využití však mohou jít ještě dál: co byste řekli například na numerickou klávesnici zobrazenou na povrchu myši? Prostoru je na ní dost…

Vzhledem ke způsobu přenosu dat, tedy použití bezdrátové technologie Bluetooth, nelze očekávat využití tohoto displeje pro zobrazení jakýchkoli náročných dat, například animací nebo videí.

Bude tedy zajímavé sledovat, jak Apple s tímto patentem naloží a zda se podobného produktu skutečně dočkáme. Ze zkušenosti víme, že například u touchpadu Magic Trackpad trvalo pouhých šest měsíců mezi zveřejněním patentu a uvedením zařízení na trh.

A mimochodem – displej pod dotekovou plochou by právě u Magic Trackpadu měl obrovský potenciál…