Apple Magic Mouse v Česku: první zkušenosti

Screen shot 2009-10-23 at 3.24.50 PMDavid Kolečkář píše: Designu nové Apple Magic Mouse vládnou jednoduché tvary, myš je extrémně plochá, což ale kupodivu nemá negativní dopada na ergonomii – spíše naopak. Zápěstí není vylomené, a ruka se tolik neunavuje. Spodní část tvoří broušený hliník.

Vrchní plocha je plastová, potažená průhledným polykarbonátem (takovým, jako známe z plastových iMaců). Vespod jsou dvě kolejničky z tvrdého plastu. Myš je malá, přesto se drží nečekaně dobře i větším rukám. Problém ale v tomto případě bude s použitím gest, pro které potřebujete více prstů.

Takové gesto je prozatím pouze jedno – přejetí dvěma prsty po ploše myši doleva nebo doprava, což např. v prohlížeči funguje jako krok zpět/vpřed, nicméně není potřeba dělat gesto dlouze, stačí pouze přiložit dva konečky prstů a jen kratičce popojet jedním směrem.

Myš je samozřejmě dvoutlačítková, rozezná na které straně myš stisknete. Tažením jednoho prstu po ploše myši simuluje scrollovací kolečko až na to, že práce je subjektivně přesnější a jednodušší. Máte k dispozici velkou plochu pro manévrování, myš bere signály od „tlačítek“ až po logo jablíčka vzadu.

Jediné co bych vytknul je váha. Je jasné že za tu mohou baterky, nicméně existují bezdrátové myši schopné provozu s jednou baterií. To abych jen nechválil. Jinak první dojem jednoznačně skvělý, a tím jak je myš malá, není problém ji pořád nosit s Macbookem.

Myš bylo možné vyzkoušet díky iStylu Brno – Náměstí svobody. Děkujeme.

107 komentářů: „Apple Magic Mouse v Česku: první zkušenosti

  • avatar
    27. 10. 2009 (16:14)
    Trvalý odkaz

    Pavel Kout: jistěže, ale už je to nepohodlí navíc. I proto máme dvě tlačítka, abychom nemuseli hledat CTRL :-) Přece nedám více než 2.000,- za to, abych musel používat navíc používat klávesnici.

Komentáře nejsou povoleny.