Apple opravil bezpečnostní chybu za deset tisíc dolarů

Bezpečnostní chybu, za kterou Charlie Miller dostal na hackerské konferenci Pwn2Own hlavní cenu deset tisíc dolarů, Apple právě opravil. Kromě toho vydal Apple také update firmwaru pro iMacy 27″.

Zmíněná chyba, kterou posloužila Millerovi k napadení systému Mac OS X Snow Leopard, je opravena v balíku nazvaném nenápadně Security Update 2010-003 – je k dispozici ve vašem počítači v Aktualizaci softwaru (Software Update). Neváhejte a stahuje – aktualizace vyžaduje restart počítače.

Více o soutěži Pwn2Own
Hackerská soutěž Pwn2Own se konala již pátým rokem a vždy představuje zajímavé zpestření bezpečnostního jara. Jedná se o hackerskou soutěž, kde v letošním ročníku měli soutěžící k dispozici poslední verze prohlížečů Chrome, Firefox a Internet Explorer 8 v prostředí operačního systému Windows 7 a Safari v poslední verzi Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

Mimo to můžou majitelé iMac 27″ – ti mohou najít na stejném místě update EFI firmware na verzi 1.0. je velká 2,1 MB a vyžaduje Mac OS X 10.6.3 a je silně doporučen pro všechny čtyřjádrové počítače. Mimo jiného řeší tyto problémy:

  • odstraňuje vysoké zatížení procesoru při přehrávání hudby přes sluchátkový výstup,
  • odstraňuje problém způsobující problémy s podsvícením po zapnutí iMacu.

Mimo to se objevil také jiný update pro tyto stroje, známý jako iMac SMC Firmware Update 1.0 – ten řeší problém s kompatibilitou Target display módu (funkce umožňující použít iMac coby obyčejný monitor). Tento update má 397 KB a vyžaduje Mac OS X 10.6.3 s nainstalovaným předchozím EFI updatem.

3 komentáře: „Apple opravil bezpečnostní chybu za deset tisíc dolarů

Komentáře nejsou povoleny.