Last minute informace o MacBooku Pro M1 Max s výřezem na FaceTime kamerku

Ačkoli se může zdát nadpis jako z říše divů, internetem opravdu kolují tyto informace. Apple dost možná sáhne po netradičním schématu pojmenování procesorů a novým MacBookům Pro přidá do vínku notch.

Spekulace o výřezu nejsou úplně nové. Právě naopak, poprvé se o ně podělil uživatel „ty98“ už v srpnu. Co více, uniklá schémata z dubna při bližším zkoumání potvrzují netradiční prostor okolo kamerky v horní části víka. Je tedy dost možné, že ikonický „notch“ (výřez) iPhonů nakonec zamíří i do MacBooků Pro.

Pokud se však těšíte na odemykání počítače skrze Face ID ještě zadržte. Dle mnohých totiž není důvodem pro výřez množství elektroniky ke kamerce, ale „prostý“ důvod tenčích rámečků, do kterých by se už ale kamerka nevešla.

Bouřlivou diskuzi vyvolala také zpráva, že Apple použije poměrně netradiční názvosloví u svých nových procesorů. Místo očekávaných M1X nebo M2 bychom se totiž mohli dočkat procesorů „M1 Pro“ (16 grafických jader) a „M1 Max“ (32 grafických jader).

Dosavadní odhady jmen vycházel zejména z minulosti, kdy Apple používal například A12, A12X případně A12Z. Logicky se očekávalo, že podobná písmena jednoduše přidá k současnému pojmenování M1, případně rovnou uvede procesor M2.

Shrňme si tedy dosavadní informace a spekulace:

  • MacBooky Pro budou ve 14“ a 16“ úhlopříčce.
  • Nabídnou až 32 GB RAM a až 4 TB diskového prostoru.
  • Touch Bar už nebude, nahradí jej fyzické klávesy.
  • Vrací se HDMI, čtečka SD karet a MagSafe.
  • Tenčí rámečky obrazovky.
  • Obrazovka moderního typu mini-LED (jako iPad Pro 2021).

Moudřejší budeme už dnes po sedmé hodině večer. Těšíte se?

Last minute informace o MacBooku Pro M1 Max s výřezem na FaceTime kamerku