Sprinkle: osvěžující vodní dobrodružství [Zkušenosti]

sprinkle icoBlíží se vlna horkých dní a není nad to se v nich zchladit vodou. A nejenom na vlastní kůži, ale i na displeji svého iPadu s chytlavou hříčkou jménem Sprinkle.

Sprinkle je zajímavá hříčka, která vás dokáže zaujmout na dlouhé hodiny. Nejde jen o bezduchou zábavu realizovanou stylem „někam jdu a něco dělám“. Naopak, k úspěšnému dovršení všech úrovní potřebujete spíše zapojit mozkové závity než disponovat skvělým postřehem.

Oč jde ve hře samotné? Ve dvourozměrně kresleném světě žijí malí tvorečkové, kteří bydlí v dřevěných a slaměných chatrčích. Naprostá idyla až do doby, než přiletí nějaký ten meteorit a obydlí nebohých stvoření zapálí. V tuto chvíli přicházíte na scénu vy a vaším úkolem je uhasit oheň dříve, než spálí některou z chatrčí.

sprinkle_01 sprinkle_02

K tomu máte k dispozici požární stříkačku s hadicí umístěnou na speciálním rameni, které můžete horizontálně polohovat dle libosti a samotnou hlavici můžete také libovolně natáčet. To vám umožní nasměrovat proud vody přesně na to správné místo.

sprinkle_03 sprinkle_04

Ovšem pozor, vaše zásoby vody jsou omezeny a tak bojujete nejen s časem, ale i s množstvím dostupného hasiva. Samozřejmě čím méně vody spotřebujete, tím více bodů na konci úrovně získáte a tím lépe si ve hře povedete.

sprinkle_08 sprinkle_10

Hra je rozdělena do jednotlivých úrovní podobně, jako to známe například Angry Birds. Náročnost se stále zvyšuje a zatímco v prvních úrovních musíte pouze hasit, v dalších jich musíte řešit složitější problémy s nejrůznějšími mechanismy, které musíte svým proudem uvést do chodu, abyste mohli hasit.

Zkrátka a dobře je Sprinkle zajímavá zábava na dlouhé chvíle.

sprinkle_qrAplikace: Sprinkle
Zaměření: logická hříčka

Líbilo se: povedená grafika, zajímavá herní mechanika, dokáže zaujmout
Nelíbilo se: poslední úroveň je pravdu něco

Hodnocení: 4,5/5
Cena: zdarma

Kompletní galerie