Sedmadvacetipalcový displej s mini-LED a ProMotion musí počkat

Apple se rozhodla prozatím nevydat plánovaný 27palcový monitor s mini-LED podsvícením a technologií ProMotion.

Tuto zprávu zveřejnil tvůrce webu Display Supply Chain Consultants, Ross Young, na svém profilu na Twitteru pro své předplatitele. Apple měl nový monitor uvést na trh již v roce 2022, nicméně nebyl nikdy oficiálně představen. Panely od výrobců však byly již dodány.

Ross Young se domnívá, že nový monitor Apple zrušil z několika důvodů. Patří mezi ně možná neuspokojivé výsledky, nákladná výroba nebo nejistota ohledně trhu s monitory. Firma mohla také najít při testování nového monitoru určité nedostatky a musela se vrátit k rýsovacím prknům.

Nejsou k dispozici žádné další informace ohledně plánů Apple na výrobu 27palcového iMacu, který se připravuje již nějakou dobu. V březnu roku 2022 byl zrušen větší model iMacu poté, co se na trh dostal Studio Display. Není pravděpodobné, že Apple představí nové modely iMaců s procesorem M3 dříve, než v roce 2024.

Výběr monitoru od Apple tak zůstává omezen jen na Studio Display za přemrštěnou cenu startující na hodnotě 42 990 korun, nebo na profesionální monitor Pro Display XDR, který se prodává přes 4 900 dolarů.

Doporučujeme všem, kdo hledají kvalitní monitor pro svůj Mac, podívat se na náš průvodce nejlepšími Mac monitory a vybrat si kvalitní monitor od třetí strany, který předčí či splňuje požadavky Studio Display, ale za zlomek původní ceny.