iPhone 15 Pro Max bude mít opět o něco větší bradavici s fotoaparáty

Nové rendery iPhonu 15 Pro Max odhalily, že model bude mít o něco větší ostrůvek pro fotoaparát na zadní straně a také nabídne další pohled na tlačítka pevného stavu.

Výrobci pouzder pro mobilní telefony často dostávají od výrobců, Apple nevyjímaje, s předstihem 3D modely připravovaných nových verzí telefonů. Tyto kanály jsou pak velmi častým zdrojem úniků informací o budoucích novinkách ještě před jejich uvedením. V jednom takovém úniku to vypadá, že se ostrůvek pro fotoaparát zvětší.

Rendery takového telefonu, které na základě zdrojových dat od výrobce příslušenství, odhalil na twitteru profil „ShrimpApplePro“ tuto sobotu. Nabízí všechny hlavní pohledy na iPhone 15 Pro Max.

Díky tomu lze poznat mnohé změny, které nás čekají. ShrimpApplePro tvrdí, že výška bradavice pro blok fotoaparátů měří 3,78 mm, což ji činí asi o 5 % vyšší, než na iPhonu 14 Pro Max. Nicméně aby byl svět v rovnováze, musíme dodat, že jiné zdroje úniků již v únoru přišly s informací, že výstup pro fotoaparát by mohl být naopak nižší.

Průměry fotoaparátů jsou uváděny jako 16,2 mm a v mixu je také 13mm fotoaparátový objektiv, který je podle úniku informací zhruba stejně velký jako v roce 2022. Průměr zadního blesku o velikosti 6,7 mm je menší než 6,9 mm z roku 2022, přičemž průměr mikrofonu se snížil z 1,15 mm na 0,75 mm. Dynamický ostrov je prý stejně velký jako u předchozích modelů.

Shrimp přiznává, že jeho měření „možná nejsou úplně stejná jako u ostatních, ale věřím, že jsou jeho výsledky přesné.“ Spolu s výstupem pro fotoaparát se únik informací také věnuje „divným objektům“, které sedí na fyzických tlačítkách. Údajně by se jednalo o vodivé podložky, které se spojí s pouzdrem na telefon a umožní plné gesto nebo citlivost akce. Existuje také tvrzení, že stejná podložka je zahrnuta v modelech iPhone 15 a Plus, což znamená, že tato sensorická tlačítka mohou být součástí celé řady.

Ačkoli jsou kresby CAD od výrobců příslušenství někdy poměrně přesné, nemusí být nutně správná a zpracována na základě data získaných od Apple nebo dodavatelského řetězce. Není zaručeno, že informace jsou správné, ale dobrou nápovědou toho, co od Apple můžeme očekávat na podzim, jsou.