AirPods by v budoucnu mohly dostat chytré pouzdro

Apple AirPods získaly spoustu nových funkcí od své první generace v roce 2016. Nicméně stále se jedná v podstatě o sluchátka, které vyžadují iPhone nebo jiné zařízení v blízkosti, aby mohly fungovat. To by se však mohlo v budoucnu změnit, protože Apple patentoval nový AirPods krabičku s interaktivním displejem.

Jak uvádí Patently Apple, Úřad pro patentové a ochranné známky USA udělil Apple patent na nový design nabíjecího pouzdra AirPods. Přední část pouzdra by měla dotykový displej podobný jako u Apple Watch. Z patentového popisu a obrázků vyplývá, že displej zabudovaný do pouzdra by nabízel ovládání médií a dokonce základní aplikace jako Maps, Weather a upozornění.

Podle patentu by uživatelé mohli přepínat mezi aplikacemi pomocí Siri příkazů. Jedna z obrázků dokonce ukazuje možnost přenosu skladby z AirPods na HomePod pomocí Handoff.

Patent byl Apple zaregistrován v září 2022, což ukazuje, že společnost by skutečně mohla tuto myšlenku zkoumat interně. Samozřejmě Apple podává mnoho patentů, ale pouze málo z nich se skutečně používá v reálných zařízeních. Nicméně, je zajímavé si představit, jak by AirPods běžely na operačním systému s dotykovým displejem.

Loňským skončením iPodu po více než 20 letech Apple oficiálně ukončil prodej samostatných přehrávačů hudby. Společnost řekla, že hudba žije dál v jejích dalších produktech, jako je iPhone, HomePod a samozřejmě AirPods. Přidání některých základních funkcí do bezdrátových sluchátek Apple by mohlo být způsobem, jak oživit iPod v moderní době. Líbilo by se nám, kdyby přímo do krabičky sluchátek bylo možné synchronizovat hudbu pro offline poslech.

Další možností by bylo zamýšlet koncipovat pouzdro jako doplňkové příslušenství pro iPhone. To by umožnilo uživatelům, kteří nemají Apple Watch, přístup k některým základním ovládacím prvkům médií a dalším mini aplikacím, aniž by museli vytahovat iPhone z kapsy.

Sluchátka s displejem v pouzdře nabízí třeba JBL

Bohužel neexistují žádné zvěsti o tom, že Apple plánuje redesign pro případ AirPods. Pokud společnost skutečně na něčem podobném pracuje, může to trvat opravdu velmi dlouho. Co si myslíte o této myšlence? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.