Už příští rok může být iPhone bez fyzického slotu na SIM kartu

Zdá se, že Apple podniká veškeré kroky k tomu, abychom se rozloučili s další komponentou v telefonu. Tentokrát půjde o fyzickou SIM kartu.

Zprávy se nejprve objevily na brazilské stránce Blog do iPhone a zmiňovaly až model iPhone 15, který přijde v roce 2023. Mezitím však zaslal anonymní zdroj dokumentaci serveru MacRumors s tím, že Apple podniká kroky už nyní.

Apple dle dokumentů už nyní upozorňuje všechny americké operátory, aby se připravili na brzký příchod iPhonů, které již nebudou mít fyzický slot na SIM kartu. Apple vidí budoucnost v digitální eSIM.

Dokument rovněž zmiňuje září 2022 jako termín přechodu. Došlo by tak už na nadcházející „iPhone 14“ (pokud se tak bude jmenovat). Na druhou stranu se v něm přímo neobjevuje slovo „iPhone“ a ani „Apple“. Obsahuje však všechny ostatní nezbytné náležitosti a MacRumors věří, že nejde o podvod.

Standard eSIM nevyužívá pouze Apple, ačkoli je s ním dlouhodobě spojován. Nový standard se postupně rozšiřuje do všech zemí světa, ale stále je mnoho krajin, kde se spoléhá na fyzické SIM karty. Jak by případná změna ovlivnila například uživatele, kteří se svým iPhone hodně cestují, zatím nikdo netuší.

Už příští rok může být iPhone bez fyzického slotu na SIM kartu