Někteří uživatelé nových MacBooků Pro 14“ a 16“ mají problémy se čtečkou SD karet

Jednou z hojně zmiňovaných novinek MacBooků Pro 14“ a 16“ byla i čtečka SD karet. Nyní se však ukazuje, že někteří uživatelé s ní mají problémy.

Je už tradicí, že s uvedením nové generace přichází také nové problémy. Apple při uvedení přepracovaných MacBooků Pro 14“ a 16“ (2021) zdůrazňoval mimo jiné i návrat standardních portů jako HDMI nebo čtečky SD karet. S tou má ale určitá skupina uživatelů problémy.

Server MacRumors upozornil na několik vláken na fórech podpory a ohlasy uživatelů na sítích, kteří zápasí se správnou funkčností čtečky SD karet. Problém se vyskytuje zřejmě shodně u obou 14“ a 16“ modelů.

Jedna uživatelka popisuje, že systém má problém SD kartu načíst a čeká i celou minutu. Následně se zobrazí chybová hláška o nerozpoznaném zařízení a Finder spadne. Podobné zkušenosti mají i další.

Nepomáhá ani naformátovat kartu nebo vyměnit za jiný typ nebo kartu od jiného výrobce. Chyba se projevuje jak u karet Sandisk, tak ale Sony, Samsung, různých velikostí a různých rychlostí. Kuriózní je, že po připojení přes externí čtečku SD karet připojenou přes USB-C / Thunderbolt vše funguje normálně. 

Apple údajně o problému ví, ale zatím nenabízí žádné řešení. V redakci máme dva 16“ MacBooky Pro a problémy jsme nezaznamenali. 

Někteří uživatelé nových MacBooků Pro 14“ a 16“ mají problémy se čtečkou SD karet