MacBook Pro 13“ s M1 čipem se má v roce 2022 dočkat následovníka

Apple dle posledních informací nehodlá ukončit výrobu „vstupního“ modelu MacBooku Pro 13“. Ten by se měl dočkat mírného vylepšení, a i příští rok zůstat v nabídce.

Zprávu přinesl známý analytik Mark Gurman ve svém newsletteru „Power On“. V posledním vydání se zaměřil na mnoho oblastí, my se konkrétně podíváme na počítače Mac.

Dle informací od zdrojů Gurmana chce Apple příští rok aktualizovat tyto počítače:

  • Nový iMac 27“, patrně s větší úhlopříčkou a Apple Silicon,
  • přepracovaný MacBook Air s čipem „M2“, 
  • aktualizovaný Mac mini,
  • aktualizovaný MacBook Pro 13“,
  • nový Mac Pro s Apple Silicon.

Zatímco o přepracovaném MacBooku Air koluje po internetu mnoho spekulací, zprávy ohledně aktualizovaného MacBooku Pro 13“ se objevují výjimečně. Gurman je navíc první, který tvrdí, že jej Apple chce zachovat v nabídce.

Nehovoří už však o konkrétních detailech. Dost pravděpodobně bude rovněž vybaven čipem „M2“, který má mít opět 8 CPU jader a až 10 GPU jader. Zda se ale dočká tenčích rámečků nebo odebrání Touch Baru netušíme. Smysl by to však dávalo.

Mark Gurman poslední dobou vydává jednu spekulaci za druhou. O jeho předpovědích informujeme zejména z důvodu, že si drží poměrně solidní úspěšnost a v žebříčku Apple analytiků aktuálně okupuje druhé místo s 87% úspěšností.

MacBook Pro 13“ s M1 čipem se má v roce 2022 dočkat následovníka