Legendární iPhone 6 Plus je již brzy oficiálně zastaralý. Kdy přijde na řadu jeho souputník?

Apple v roce 2014 uvedl hned dva modely iPhone 6. Jeden s menší obrazovkou a druhý naopak s větší obrazovkou a přídomkem „Plus“. A právě jeho čas se nachýlil ke konci.

Apple ke 31. prosinci vyřadí další produkt. Tentokrát jde o model iPhone 6 Plus, který přišel v roce 2014 a jako první přinesl větší úhlopříčku o rozměru 5,5 palců. Volání zákazníků po větším telefonu bylo uspokojeno a nový iPhone se těšil přízni.

Zatímco menší model se prodával ještě několik let, a to až do roku 2018, „Plus“ varianta s prodejem skončila už v roce 2016. Softwarově jsou na tom oba modely shodně, jelikož skončily na verzi iOS 13.

Zastaralá zařízení jsou dle Applu starší sedmi let a už na ně není poskytován žádný servis ani náhradní díly. Je možné, že nějaké neuatorizované servisy ještě budou mít skladové zásoby součástek, ale v autorizovaném servise už patrně nepochodíte.

Menší iPhone 6 má před sebou ještě pár let. Díky tomu, že se prodával ještě v průběhu roku 2018 bude pár let k dispozici stejně jako iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Poslední dva zmíněné mají navíc dodnes softwarovou podporu.

Legendární iPhone 6 Plus je již brzy oficiálně zastaralý. Kdy přijde na řadu jeho souputník?