Apple rozdává tučné bonusy inženýrům, aby neutíkali do společnosti Meta

Apple se rozhodl k velmi netradičnímu kroku. Svým nejlepším inženýrům rozdal poměrně tučné bonusy ve formě akcií. Zaměstnance to má tak udržet ve společnosti.

Apple ještě nedávno zaznamenal úspěch, když přetáhl šéfa PR pro headset Oculus ze společnosti Meta (dříve Facebook). Cupertinská firma totiž dle různých zdrojů sama plánuje uvést vlastní headset pro rozšířenou (AR) a virtuální (VR) realitu. 

Mezitím jí však odešla část inženýrů právě do zmíněné společnosti Meta, která je schopná Apple přeplatit. Management včetně Tima Cooka proto rychle zareagoval a nejvýkonnějším inženýrům z divizí, které se zaobírají právě AR/VR, hardware a operations, nabídli bonusy v rozpětí od 50 000 USD do 180 000 USD. Tyto bonusy byly vyplaceny formou akcií.

Dle interních zdrojů jsou tyto jednorázové bonusy na Apple velmi netypické. Standardní inženýr dostává základní plat, akcie a případný bonus v hotovosti. 

Zdá se, že Apple brání scénáři, který údajně nastal před pár měsíci v divizi starající se o Apple Car (údajné Apple auto). Ta ztratila několik vedoucích pracovníků a značnou část zaměstnanců. Apple si nezlepšil renomé ani tím, jak tlačil na návrat zaměstnanců z home office do kanceláří. 

Zdá se tedy, že management se snaží včas předejít dalšímu odlivu zaměstnanců ke konkurenci.

Apple rozdává tučné bonusy inženýrům, aby neutíkali do společnosti Meta