Apple chce přepsat aplikaci Hudba do nativních frameworků macOS. Měla by být rychlejší

Apple chce přepsat systémovou aplikaci Hudba do nativních frameworků využívaných macOS. Mělo by to přinést lepší uživatelský zážitek.

Možná jste to netušili, ale ani Apple nevyvíjí všechny své aplikace pouze v nativních frameworcích. Právě naopak, jelikož inženýři a vývojáři opakovaně použili multiplatformních nástrojů jako je například JET.

JET je technologie podobná například frameworku Electron (zástupcem je i oblíbené Spotify). Dokáže „zabalit“ webovou aplikaci do prostředí, které se následně tváří jako nativní a uživatel obvykle nepozná rozdíl. Na druhou stranu je tak prostředí ne vždy plně integrováno a odezva občas drhne.

Apple vývojáře tlačí do používání jeho nástrojů a frameworků jako jsou Xcode, Swift anebo AppKit, které mají za cíl zjednodušit tvorbu aplikací pro Mac, iPhone, iPad anebo Apple TV. Sám si však také někdy ulehčí práci a použije jiné technologie, například zmíněný JET. Ten nebyl použit jen pro aplikaci Hudba, ale rovněž i pro aplikaci Apple TV.

Každopádně se zdá, že aktualizace macOS 12.2 Monterey přináší první střípky toho, že by Apple měl přepsat aplikaci Hudba do svých technologií. Díky tomu by měla aplikace zrychlit, načítání obsahu by se nemělo zadrhávat a celkově by měla být příjemnější k používání. Nezbývá než se těšit.

Uživatelé PC s Windows mezitím musí stále spoléhat na iTunes, které se už několik let nedočkaly žádné zásadní změny.

Apple chce přepsat aplikaci Hudba do nativních frameworků macOS. Měla by být rychlejší