Máte starší Mac? Možná počkejte s aktualizací na macOS Monterey

Podobně jako při příchodu operačního systému macOS Big Sur i nyní nastávají zejména u starších počítačů Mac problémy. Některé po aktualizaci systému ani nelze spustit.

Začíná to být každoroční kolorit. Loni touto dobou se na oficiálních fórech podpory Applu, sociální síti Reddit, Twitter a dalších místech začaly objevovat příspěvky, které sdílely nešťastné osudy uživatelů po aktualizaci na macOS Big Sur.

Letos se situace bohužel opakuje. Ačkoli většina uživatelů projde celým aktualizačním procesem na macOS Monterey bez zásadních potíží, přesto existují uživatelé, kteří to tak jednoduché nemají.

Zdá se, že macOS Monterey si příliš nerozumí se staršími počítači. Zatímco Mac vybavený Apple Silicon procesorem projde instalací hladce, starší ročníky, typicky 2015,2016, 2017, ale místy i 2019 mají zvláštní problémy.

V těch nejhorších případech počítač vůbec nenastartuje. To se přisuzuje firmware počítače, což ostatně naznačuje i podpůrný Apple dokument.

Předejít návštěvě servisu lze jednoduše tak, že s aktualizací ještě vyčkáte. Veteráni se shodují, že je často lepší přecházet s první desetinovou aktualizací, tedy například macOS Monterey 12.1. To už obvykle bývá opraveno více chyb a přechod je „bezpečný“.

[HTML1]

[HTML2]

Máte starší Mac? Možná počkejte s aktualizací na macOS Monterey