Apple podal patent na celoskleněný iPhone a Apple Watch

Poslední patentová přihláška Applu odhaluje, jak firma přemýšlí nad budoucím designem svých zařízení.

Patentová přihláška na celoskleněný iPhone už je dokonce schválena registračními a patentovými úřady USA. Nový iPhone by tak mohl mít za všech stran skleněný povrch schopný dotekového ovládání, který i nadále funguje jako obrazovka.

Patent mimo jiné ukazuje, jakým způsobem je sklo zahnuté a jakým způsobem je uspořádán vnitřní hardware, například mikrofon a reproduktory. Povrch skla by navíc mohl mít různou úpravu, aby se daly hmatem odlišit jednotlivé strany a ovládací prvky.

Apple rovněž ukazuje, jakým způsobem by bylo možné skleněný iPhone otevřít. Existoval by vnitřní „šuplík“, který by se dle různých návrhů vysouval z různých boků. Jde o princip velmi podobný ovladačům Siri Remote pro Apple TV.

Přihláška rovněž naznačuje, jakým způsobem by se chovalo UI iOS při naklánění do stran, případně dotyků na bocích. Apple rovněž naznačuje, že pracuje na stejné povrchové úpravě pro Apple Watch, Mac Pro (starý design „popelnice“) a Mac Pro (stojící na stole, standardní design).

Bývalý šéf designu Johny Ive vždy popisoval finální podobu iPhone jako „skleněný oblázek“. Zdá se, že i po jeho odchodu se stále na této vizi pracuje. Zda bude naplněna patrně zjistíme až ve vzdálené budoucnosti.

Apple podal patent na celoskleněný iPhone a Apple Watch