Microsoft v pátek vystřídal Apple na pozici nejhodnotnější firmy světa

Microsoft v pátek překonal Apple jako nejhodnotnější firmu na světě. Apple se tak po dlouhé době posunul na druhé místo před olejářského giganta ze Saudské Arábie.

Microsoft v pátek uzmul první příčku v žebříčku nejhodnotnějších firem celého světa. Vystřídal tak Apple, který na této pozici neochvějně léta vládnul. Microsoft měl v pátek tržní hodnotu 2,46 bilionu dolarů, zatímco Apple 2,43 bilionů dolarů.

Analytici z Wall Street se domnívají, že za poklesem Applu může být poměrně slabé čtvrtletí, které ale bylo nastaveno příliš vysokými očekáváními. Apple de facto rostl v mnoha kategoriích, například počítače Mac měly rekordní výsledky. Trh zřejmě očekával více.

Naopak Microsoft se svými divizemi neustále roste. Firma sází zejména na Cloudové služby a velmi dobře se také daří hernímu odvětví, které zastřešuje sekce Xbox.

Uvidíme, za jak dlouho se Apple vrátí na trůn. Je dobré si připomenout, že společnost pod vedením Tima Cooka jako první překročila hodnotu 1 bilionu dolarů a následně i jako první překročila hodnotu 2 bilionů dolarů.

Třetí místo v žebříčku zaujímá olejářský gigant Aramco ze Saudské Arábie.

Microsoft v pátek vystřídal Apple na pozici nejhodnotnější firmy světa