Apple do iPhone 13 začal používat komponenty z iPadů

Čekací doby na nové modely iPhonů 13 jsou neúměrně dlouhé. Apple se proto rozhodl využít část komponentů určených pro výrobu iPadů.

Celý průmysl je aktuálně postižený masivním nedostatkem čipů. Problémům se nedokázal vyhnout ani samotný Apple, když se začaly prodlužovat doby dodání veškerých jeho produktů a zejména iPhonů 13 a iPhonů 13 Pro.

Apple proto strategicky rozhodl, že využije část komponent původně určených pro iPady. Obě zařízení totiž sdílejí některé čipy, senzory a další součástky.

Podle informací Nikkei Asia klesla za poslední dva měsíce výroba iPadů na polovinu a Apple chce využít uvolněné komponenty pro urychlení dodávek modelů iPhonů 13.

Poptávka po iPadech je přitom podle analytiků stále silná. Celkem se jich mělo dosud letos prodat okolo 40 milionů kusů, což je při meziročním srovnání zhruba o 17,8 % více než loni. Alespoň tak tvrdí analýza společnosti IDC. 

Nicméně Apple o Vánocích očekává zvýšenou poptávku po iPhone, a proto prioritizuje výrobu tímto směrem 

Apple oznámil finanční výsledky za čtvrtý fiskální kvartál 2021, které ovládly zejména služby a počítače Mac. Apple však nepřekonal odhady analytiků a zhruba se držel trendu. To způsobilo určité zklamání mezi investory. Na druhou stranu se ale ukázalo, že ani Apple nenadělá nic se světovým nedostatkem čipů.

Apple do iPhone 13 začal používat komponenty z iPadů