Black Friday na Apple Online Store? Možná se letos poohlédněte jinde

Jako každý rok i letos si Apple nachystal speciální slevovou akci ve svém Online Store. Nabídka však nemusí oslovit každého a má své podmínky.

Apple už několik let jede ve stejných kolejích. Slevová akce černý pátek (Black Friday) v Apple Online Store neznamená přímé slevy, ale nákupem nových produktů získáte dárkové poukazy. Karty mají různé hodnoty a lze je využít na další nákup právě v Apple Online Store.

Výše odměny na dárkové kartě závisí na kategorii a konkrétním zařízení. Poukazy začínají od 550 Kč za AirPods 2. a 3. generace a šplhají až ke 4 400 Kč za 27“ iMac. Pomineme-li smysl koupě 27“ iMacu, u kterého se očekává brzká aktualizace na Apple Silicon, pak za všechny ostatní počítače Mac získáte kartu v hodnotě 2 200 Kč, tedy stejně jako u iPadů Pro.

U příslušenství vyjma klávesnice Magic Keyboard, která má poukázku v hodnotě 1 100 Kč, dostanete vždy 550 Kč poukázku.

Do slevové akce samozřejmě spadají i produkty značky Beats, kterou Apple vlastní. Zde se poukazy opět pohybují od 550 Kč do 1 100 Kč za dražší sluchátka.

Otázkou tedy zůstává, zda se vyplatí nakoupit přímo v Apple Online Store. Dárková karta na další nákup může být příjemná, ale hodnota ne vždy odpovídá ceně nákupu. Navíc když zavzpomínáme do minulosti, poukazy mívaly větší hodnotu. Apple si zajišťuje, že budete opět nakupovat u něj a peníze tak zůstanou tam, kde mají.

A jak to vidíte vy? Využijete letos Apple Online Store nebo se poohlédnete jinde? Podělte se v komentářích.

Black Friday na Apple Online Store? Možná se letos poohlédněte jinde