MacBook Pro 14“ se dokáže rychle nabíjet přes Thunderbolt, ale 16“ verze ne

Apple představil nové přepracované MacBooky Pro se 14“ a 16“ úhlopříčkou. Společně s nimi přichází i rychlonabíjení, které dokáže nabít 50 % kapacity za 30 minut. Musíte si však dávat pozor na kabel.

Zásadním rozdílem nového MacBooku Pro 14“ a MacBooku Pro 16“ je v rychlém nabíjení. Apple tuto informaci na Keynote nezmínil, ale zvídavý internet si jí poměrně záhy povšiml. 

Nový čtrnáctipalcový model se dokáže rychle nabíjet jak přes Thunderbolt, tak přes MagSafe. Naopak šestnáctipalcový model zvládá rychlé nabíjení pouze skrze MagSafe. Proč tomu tak je?

Jde patrně o limit samotného Thunderboltu, jehož stropem je 100 W. Přibalená nabíječka MagSafe MacBooku Pro 16“ má však 140 W. Jinými slovy Thunderbolt kabel je limitován svou rychlostí.

Naopak MacBook pro 14“ má v balení 67 W MagSafe nabíječku v osmijádrové konfiguraci a 96 W nabíječku v desetijádrové konfiguraci procesoru. Jinými slovy ani ten výkonnější model nepřekračuje 100 W limit Thunderboltu, takže se čtrnáctka dokáže rychle nabíjet jak přes MagSafe, tak Thunderbolt.

Toto drobné omezení asi nebude nikoho příliš trápit, jelikož výkon USB / Thunderbolt nabíječek je jednoduše limitován a uživatelé stejně patrně budou preferovat výhody MagSafe. 

Co myslíte? Podělte se v komentářích. 

MacBook Pro 14“ se dokáže rychle nabíjet přes Thunderbolt, ale 16“ verze ne