HomePod mini v nových barvách. AirPods 3 jsou konečně tady

Na včerejší keynote Apple možná někoho překvapil, když představil také několik novinek z oblasti hudby. Apple Music má novou verzi, HomePod mini barvičky a konečně přišly AirPods 3.

Apple se rozhodl dodat HomePodu mini šmrnc a ke dvěma „standardním“ barvám tak přidal žlutou, oranžovou a modrou. Žádná další vylepšení ale nepřišla, jde skutečně pouze o nové barevné varianty. HomePod mini rovněž zůstává dostupný pouze na vybraných trzích, kam Česko nepatří.

HomePod mini

Apple Music dostává novou verzi, která se jmenuje „Voice Plan“. Hudbu budete moci ovládat pouze hlasovými příkazy skrze Siri, ale dostanete plnou knihovnu služby. Omezený plán však nenabízí prostorový zvuk ani bezztrátovou kvalitu. Jeho primární určení tedy patrně směřuje spíše k HomePodu mini, ale lze jej používat i na iPhone nebo iPadu. Voice Plan je levnější a stojí 4,99 USD oproti standardní ceně 9,99 USD. Je dostupný pouze tam, kde je dostupná Siri a tedy nikoli v Česku.

Apple Music Voice Plan

Dočkali jsme se konečně i dlouho očekávaných AirPods třetí generace. Ta vypadá přesně, jako už dlouho dopředu odhalily různé spekulace. Designový jazyk si vypůjčil hodně z AirPods Pro, ale sluchátka zůstávají „pecková“, tedy nejde o „špunty“. Nepodporují tedy ani aktivní potlačení hluku.

Apple prý přesto vylepšil zvukovou kvalitu nových AirPods. Uživatelé se mají dočkat jak lepších basů, tak výraznějších výšek. K tomu máme Adaptivní Ekvalizér, který se nám snaží namíchat hudbu tak, aby lépe zněla našemu uchu a to doslova. Třetí generace je rovněž oficiálně odolná proti potu a vodě s certifikací IPX4. 

AirPods 3 rovněž vydrží o něco déle přehrávat hudbu a to 6 hodin. Nabíjecí pouzdro pak přidá dalších 30 hodin. Apple říká, že za 5 minut nabíjení získáte až hodinu přehrávání. Nová pouzdra rovněž podporují technologii MagSafe, kterou známe z iPhonů 12 / 13.

Nové AirPods 3 zakoupíte 26. října za 4 990 Kč na Apple.cz. Apple sluchátkům dokonce vyčlenil vlastní položku v menu.

AirPods 3