Po dnešní Apple Keynote přijde další zaměřená na iPad a Mac, říká Gurman

Dnešní Apple Keynote, kde všichni očekáváme novou modelovou řadu iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3 není poslední akcí. V průběhu podzimu by měla být ještě další.

Mark Gurman tyto informace uveřejnil formou krátkého Tweetu, když se začaly množit dotazy na dlouho očekávané uvedení nových MacBooků Pro. Následně vše potvrdil ve svém newsletteru „Power On“.

V letošním roce se očekávají novinky u několika produktových řad, a tak se vyrojily spekulace, kolik akcí Apple uspořádá ve zbývající části roku 2021. Předpovědi byly dále podpořeny skutečností, že v loňském roce byly tři samostatné akce v průběhu září, října a listopadu. Rok 2020 však poznamenala celosvětová krize, kvůli níž Apple poprvé uspořádal pouze digitální akce a oznámení iPhonu 12 bylo odloženo na říjen.

[HTML1]

Letos už pandemie nebyla tak velkým faktorem a Apple se vrací k zářijovému termínu. Kromě toho se Keynote v listopadu 2020 týkala výhradně vůbec prvních počítačů Mac s Apple Silicon. Proto se očekává, že letos přijdou přepracované modely MacBooků Pro. Ty by se ale o pozornost měly dělit s novými iPady na jedné kombinované prezentaci.

Apple pracuje na aktualizované verzi MacBooku Pro, která bude k dispozici ve variantách 14 a 16 palců. Bude mít tenčí rámečky, větší displej a přepracované šasi. Údajně dostane také nový čip „M1X“, který je upgradem čipu M1, a vrátí port MagSafe. Dále máme očekávat HDMI a slot na kartu SD. Podle Gurmana pracuje Apple také na nové verzi Macu mini s M1X.

Co se týče iPadů, ve vývoji má být nová verze levného iPadu a velké změny chystá Apple i pro iPad mini 6, který by měl být aktualizován s bezrámečkovým designem. Stejně jako iPad Air nebude mít tlačítko Home a mohl by být vybaven Touch ID v tlačítku napájení.

Dnešní Apple Keynote zaměřená na iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3 začíná v 19:00 našeho času a můžete ji sledovat jak na Apple.com nebo na YouTube.

Po dnešní Apple Keynote přijde další zaměřená na iPad a Mac, říká Gurman