Last minute informace o iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3

Na internetu se s blížící zářijovou keynote objevuje čím dál více informací. Tentokrát jde o zevrubný popis řady iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3. Které jsou pravdivé? 

Leaker Max Weinbach dnes prostřednictvím svého účtu na Twitteru PineLeaks sdílel řadu zvěstí o chystaných modelech Apple iPhone 13, Apple Watch Series 7 a třetí generaci AirPods.

Seznam těch „nejvýznamnějších“ čítá: 

  • Žádné zvýšení ceny pro řadu iPhone 13.
  • iPhone 13 mini nabídne přibližně jednu hodinu výdrže baterie navíc.
  • iPhone 13 Pro Max bude mít o 18 až 20 procent větší baterii než iPhone 12 Pro Max.
  • iPhone 13 a iPhone 13 Pro budou nadále používat stejné komponenty baterie jako v loni, ale nabídnou o 10 procent větší kapacitu.
  • Výdrž baterie iPhonu 13 Pro může být horší než u iPhonu 13 kvůli spotřebě energie displeje ProMotion s podporou 120 Hz.
  • Displeje ProMotion iPhonu 13 Pro a iPhonu 13 Pro Max se po zapnutí režimu nízké spotřeby sníží na 60 Hz.
  • iPhone 13 Pro Max bude i nadále nabízet exkluzivní funkce, které iPhone 13 Pro mít nebude.
  • Snímače fotoaparátu napříč všemi modely budou schopny přijímat nejméně o 15 % více světla, přičemž největší nárůst bude u snímače ultraširokoúhlého fotoaparátu, kde bude světla až o 40 % více.
  • „Filmový“ režim portrétního videa bude využívat elektronickou stabilizaci obrazu (EIS) známou jako „Warp“. Tento režim se bude snažit udržet objekt ve středu záběru, bude využívat optickou stabilizaci obrazu a nabídne další efekty.
  • Noční režim rozpozná, kdy jsou v záběru hvězdy, a podle toho upraví nastavení. Nový algoritmus analyzuje struktury, přeostřuje a upravuje stíny. „Viditelně“ vylepšena bude také rozpoznávání barev v nočním režimu.
  • Podle Weinbacha bude třetí generace sluchátek Apple AirPods vybavena nabíjecím pouzdrem s o 20 % větší baterií ve srovnání s druhou generací AirPods. Bezdrátové nabíjení bude standardem. Baterie uvnitř jednotlivých AirPodů budou mít také přibližně stejnou velikost jako předchozí modely. Kvalita zvuku prý bude z velké části stejná jako u AirPods druhé generace, ale s mírně vylepšenými basy a nízkými tóny.
  • Apple Watch Series 7 dojde k dosud největšímu zlepšení výdrže.

Stojí za zmínku dodat, že Weinbach má smíšené až špatné výsledky svých předpovědí. Například tvrzení, že iPhone 12 bude mít 120Hz displej, větší baterie, vylepšené Face ID a lepší optický zoom nakonec nevyšly. Mezi další nepravdivé zvěsti patří ty o nativní aplikaci Kalkulačka pro iPad v systému iPadOS 13 nebo displejích iPhonu fungujících pod vodou, zpoždění tmavého režimu a uvedení HomePodu v Rakousku a Itálii během roku 2019.

Last minute informace o iPhone 13, Apple Watch Series 7 a AirPods 3

Loni bezprostředně před událostí iPhone 12 vydal Weinbach vlnu podrobných „úniků“ o iPhone 12. Prakticky žádná se nenaplnila. Navzdory těmto nakonec nesprávným tvrzením Weinbach loni správně předpověděl, že iPhone 12 bude obsahovat novou modrou barevnou variantu.

Weinbach se vyjádřil k tomu, co lze očekávat od řady iPhone 13, a přispěl ke třem podrobným zprávám z minulého roku. Mnoho z nejpopulárnějších zvěstí kolem chystaných zařízení totiž pochází právě od Weinbacha, například funkce astrofotografie, stále zapnutý displej, silnější magnety MagSafe, matná černá barevná varianta a potenciální bronzová barevná varianta, povrchová úprava proti otiskům prstů a reverzní bezdrátové nabíjení.

Uvidíme, zda se jeho zvěsti naplní letos na keynote s titulkem „California Streaming“ v úterý 14. září v 19:00 našeho času.