Dodávky nových modelů iPhone 13 se protahují až na 5 týdnů

Pokud jste včera nestihli dostatečně rychle objednat svůj nový iPhone 13 respektive iPhone 13 Pro, můžete být nyní zaskočeni dobou dodání. Termín se u některých variant blíží až k listopadu.

Apple včera, tedy v pátek 17. září, spustil předobjednávky nových modelů iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Dle očekávání byl zájem skutečně velký a termíny dodání se u některých variant prodlužují k 5 týdnům.

Ve světě je aktuálně také velký nedostatek 1 TB verzí všech iPhonů 13. Apple tedy patrně buď podcenil zájem o tuto kapacitu, anebo úmyslně vyráběl méně, jelikož nejdražší verze se například v ČR prodává za 44 390 Kč (iPhone 13 Pro) respektive 47 390 Kč (iPhone 13 Pro Max). 

Problémům s dodávkami, jak se zdá, ale čelí obecně všechny varianty a modely nových iPhonů. Zájem tedy patrně opět předčil očekávání anebo přeci jen do výroby promluvil nedostatek výrobních kapacit čipů.

Předobjednávali jste svůj nový iPhone 13? Který model a kterou variantu? A jaké máte datum doručení? Podělte se s námi v komentářích.

Dodávky nových modelů iPhone 13 se protahují až na 5 týdnů