Tim Cook je osmým nejlépe placeným manažerem v USA. Předstihl jej Elon Musk

Ředitel společnosti Apple Tim Cook se i nadále drží v žebříčku deseti nejlépe placených manažerů v USA. 

CEO Applu Tim Cook se stále drží v TOP10, ačkoli oproti minulému roku propadl na osmé místo. A to přestože si vydělal více. V žebříčku nejlépe placených manažerů se umístil také CEO automobilky Tesla Elon Musk.

Cook si v roce 2020 vydělal 265 milionů dolarů, které se skládaly především z odměn za akcie a bonusů jako v předchozích letech, což z něj činí osmého nejlépe placeného manažera ve Spojených státech. Loni Cook dostal odměnu 133,7 milionu dolarů, ale zařadil se na druhé místo za generálního ředitele společnosti Tesla Elona Muska, který dostal 595,3 milionu dolarů.

Podle žebříčku Fortune Global 500 Cook zařídil vzestup společnosti Apple, která se letos stala nejziskovější společností na světě s tržbami 274,515 miliardy dolarů a ziskem 57,411 miliardy dolarů.

V roce 2020 Cooka předstihli CEO společnosti Oak Street Health, CEO Palantir Technologies, CEO Opendoor Technologies a spoluředitelé GoodRX Holdings. Elon Musk opět drtivě vedl žebříček s odměnou ve výši 6,658 miliardy dolarů.

Na 93. a 96. místě seznamu se umístily také senior viceprezidentka společnosti Apple pro maloobchod a lidi Deirdre O’Brienová a senior viceprezidentka a generální právnička Kate Adamsová, každá s platem 45 milionů dolarů. O’Brienová a Adamsová jsou tak čtvrtou a pátou nejlépe placenou manažerkou v USA.

Jony Ive a Tim Cook