Služba iTunes Match má už týden problémy s funkčností. Apple zatím mlčí

Služba iTunes Match dokáže synchronizovat písničky mezi všemi vašimi Apple zařízeními. A to dokonce takové, které nejsou v Apple Music. Poslední týden má však problémy.

Když Apple uváděl na trh službu iTunes Match, byla promována jako perfektní řešení pro synchronizaci vaší hudební knihovny napříč všemi Apple zařízeními. Match jednoduše napáruje všechny písničky k těm z iTunes Store a přiřadí je k vašemu účtu. Ty, které napárovat nedokáže, se nahrají celé do cloudu.

Apple iTunes Match stále nabízí samostatně, ačkoli nyní propaguje zejména svou hudební stremovací službu Apple Music a funkci iTunes Match do ní integroval. Match je stále nabízeno zvlášť za 649 Kč ročně a lze jej aktivovat v iTunes Store.

Poslední týden však uživatelé zaznamenávají problémy s iTunes Match nezávisle na zařízení nebo operačním systému. Písničky se do Match odmítají uploadovat a synchronizace mezi zařízeními vypadává a nenaskakuje zpět. 

Uživatelé Apple kontaktovali jak na sociálních sítích, tak oficiálních fórech podpory. Dočkali se ale nic neříkajících odpovědí typu „Děkujeme, že jste nás kontaktovali. Problém zkusíme prověřit.“. 

Některé zdroje tvrdí, že Apple se chystá službu vypnout. Samotný Apple to ale zatím odmítl komentovat.

Služba iTunes Match má už týden problémy s funkčností. Apple zatím mlčí