Google si v reklamě na Pixel 5a se sluchátkovým konektorem utahuje z Applu a Jony Ivea

Google vydal novou reklamu na svůj smartphone Google Pixel 5a. Poměrně vtipnou cestou si utahuje z Applu a bývalého šéfdesignéra Jony Ivea.

Jednou z hlavních „vlastností“ nového smartphonu Google Pixel 5a je zachování 3,5 mm sluchátkového konektoru. V dnešní době jej již opouštějí všichni přední výrobci, avšak „odvahu“ prokázal jako první Apple, když jej odebral z iPhone 7.

[HTML1]

Reklamu můžete shlédnout na YouTube. Google poměrně zřetelně napodobuje styl videí Applu, tehdy ještě s hlavním šéfdesignérem Jony Ivem a jeho znatelným britským přízvukem.

Jony Ive už dva roky není v Applu, jelikož si založil vlastní designové studio „Love From“. Jedním z jeho velkých zákazníků samozřejmě zůstává cupertinská firma s nakousnutým jablkem, ale věnuje se nyní mnohem širšímu portfoliu zákazníků. Google si jej i přesto vybral jako „terč“, patrně pro jeho ikonickou roli v produktových videích Applu.

Google Pixel 5a se prodává v USA za 449 dolarů a svými funkcemi může konkurovat základním iPhonům 12. Cenově jsou mu nejblíže iPhone 12 mini za 699 dolarů a iPhone SE za 399 dolarů, ačkoli SE nemá mnoho funkcí jako Pixel 5a. 

Google Pixel 5a se oficiálně v České republice neprodává.

Google si v reklamě na Pixel 5a se sluchátkovým konektorem utahuje z Applu a Jony Ivea