Apple zatím nedokázal dobýt naše obývací pokoje. Chybí mu strategie, obávají se samotní inženýři

Apple zatím nedokázal získat větší podíl na trhu s elektronikou určenou pro obývací pokoje. Samotní inženýři mají strach o budoucnost cupertinské firmy v tomto segmentu.

Apple letos mírně aktualizoval svou Apple TV zejména s vylepšeným ovládáním Siri Remote. Na druhou stranu zcela ukončil prodej „velkého“ chytrého reproduktoru HomePod a uvedl „malý“ HomePod mini. Ničeho většího jsme se ale nedočkali.

Mark Gurman, známý analytik ze serveru Bloomberg, mezitím vydal další newsletter „Power On“. V něm popisuje obavy inženýrů z Applu, že firma zcela ztrácí trh s „domácí elektronikou“. Dle samotných zaměstnanců Applu chybí jasná strategie a vize, kterým směrem by se hardware měl ubírat.

Jednou z příčin může být cena samotných produktů. Apple TV je ve své kategorii suverénně jeden z nejdražších set-top boxů a HomePod mini nepatří také mezi nejlevnější chytré reproduktory. Konkurence navíc dokáže zaujmout lepší integrací hlasových asistentů nebo rozsahem služeb třetích stran.

Spekuluje se, že Apple chystá na rok 2023 kombinované zařízení, které spojí hardware Apple TV a samotného HomePodu. Do té doby bychom se ale ničeho výraznějšího dočkat neměli. 

Bude to stačit? Anebo Apple TV skončí stejně, jako už zapomenutý iPod Hi-Fi a velký HomePod? Uvidíme. Podělte se o svůj názor v komentářích.

Apple zatím nedokázal dobýt naše obývací pokoje. Chybí mu strategie, obávají se samotní inženýři
Reproduktor iPod Hi-Fi – vzpomínat na něj?