Poplatky v App Store jsou jako globální daň na internetu, říká Elon Musk

Šéf americké automobilky Tesla, která vyrábí známé elektromobily se stejným názvem, se opřel do Applu a zejména poplatků v App Store.

Elon Musk, CEO Tesly, je známý svými kontroverzními výroky. Často hovoří o globálních tématech, nevyhýbá se však například ani kryptoměnám nebo ostatním výrazným hráčům na technologickém trhu.

V posledním tweetu se naplno opřel do Applu. „Poplatky v App Store jsou de facto globální daň na internetu. Epic má pravdu.“ Přidal se tak na stranu dlouhodobých kritiků Applu po bok Epic Games, Spotify a dalších.

Tesla nedávno oznámila výsledky hospodaření, kdy opět dosáhla rekordních úspěchů. Během online prezentace Musk řekl, že Tesla zpřístupní svou síť rychlonabíjecích stanic také konkurenci. Dle slov Muska totiž jeho společnost nehodlá vytvářet uzavřené zahrady a znevýhodňovat konkurenci. Dle Elona se tak nechtějí snížit k taktice některých společností. Při této větě pak Musk „zakašlal“ a prohodil jediné slovo „Apple“.

Apple a Epic Games se v průběhu loňského roku potkali u soudu, když na Apple Epic Games podali žalobu. Rozvleklá právní pře se týká nejen poplatků na App Store, ale také silně uzavřeného Apple ekosystému a údajných nekalých praktik. Na verdikt soudu se stále čeká.

Poplatky v App Store jsou jako globální daň na internetu, říká Elon Musk