Na zamknutém iPhone 13 konečně uvidíme hodiny a notifikace, tvrdí Gurman

Funkce, kterou mají smartphony s Androidem už nějakou dobu, patrně míří i do iPhonů. Mark Gurman hovoří o možnostech obrazovek v iPhone 13.

V newsletteru „Power On“ popisuje úspěšný analytik Mark Gurman z Bloombergu nové možnosti obrazovek iPhonů. Konečně bychom se mohli dočkat funkce, kterou mají telefony s Androidem už nějakou dobu.

Podle Gurmana Apple chystá pro nové iPhony 13 variantu OLED LTPO displejů, které už známe například z Apple Watch. Frekvence těchto obrazovek by měla vystoupat až ke 120 Hz, ale zároveň dokáže klesnout velmi nízko. Díky tomu bude nenáročná na energii a dovolí Applu zobrazovat informace i na zamknutém iPhone.

Nové OLED LTPO obrazovky mají nejprve zamířit do „Pro“ verze telefonů a teprve následující rok by měly být dostupné i v „základních“ verzích.

Spekuluje se také o větší kapacitě baterie, což by opět mohlo uživatele potěšit. Nové iPhony 13 ale mají být o pár mm tlustší, jelikož OLED LTPO obrazovky v kombinaci s větší baterií se již podepíšou na celkových rozměrech zařízení.

Na zamknutém iPhone 13 konečně uvidíme hodiny a notifikace, tvrdí Gurman