Nový MacBook Pro 14“ a MacBook Pro 16“ mají už mít Full HD kamerky

Dlouho očekávané přepracované MacBooky Pro 14“ a MacBooky Pro 16“ zatím stále nepřišly. To ale neznamená, že by informace o nich utichaly, právě naopak.

Leaker „Dylandkt“ vypustil do světa informaci o tom, že očekávané přepracované MacBooky Pro 14“ a MacBooky Pro 16“ by měly konečně dostat Full HD / 1080p kamerky FaceTime. Současná řada notebooků mezitím stále spoléhá na HD / 720p, přičemž zejména na kvalitnějších obrazovkách jde menší rozlišení a horší kvalitu poznat.

Dylandkt navíc tvrdí, že postupně na Full HD / 1080p kamerky přejdou všechny Apple počítače. Ostatně přechod už začal minimálně s přepracovaným iMacem M1, který skutečně Full HD / 1080p kamerku dostal.

Naopak loňské MacBooky Air M1 a MacBooky Pro 13“ M1 stále spoléhají na předchozí HD / 720p kamerky. Apple sice tvrdí, že díky čipům M1 je obraz digitálně upravený a vypadá lépe, skutečnost je však diskutabilní.

Proč anonymnímu zdroji, jakým Dylandkt je, máme věřit? V minulosti už totiž prokázal, že má patrně správné zdroje. Už v listopadu 2020 jako první odhalil, že nový iPad Pro bude vybavený čipem M1. Posléze správně odhalil, že přepracovaný iMac 24“ bude rovněž vybaven M1 místo M1X. Společně s pár dalšími drobnostmi tak zatím prokázal, že bychom mu minimálně mohli věnovat trochu pozornosti.

Nový MacBook Pro 14“ a MacBook Pro 16“ mají už mít Full HD kamerky