Face ID přijde do Maců během pár let. Apple chce mít jednotné portfolio, říká Gurman

Známý analytik Mark Gurman z Bloombergu vydal další číslo svého newsletteru Power On. V něm se zaměřil na počítače Mac a Face ID.

Mark Gurman má poměrně slušnou úspěšnost, co se odhalení nových produktů a technologií Applu týče. Proto komunita zbystřila, když v nejnovějším vydání svého newsletteru „Power On“ říká, že Apple hodlá přinést Face ID do počítačů Mac.

Apple totiž plánuje v horizontu pár let sjednotit celé své portfolio produktů a spoléhat výhradně na Face ID. Postupně tak upustí od Touch ID, které je sice ověřené a hlavně levnější, nicméně narušuje jednotu. Týká se to všech zařízení od iPhonů, iPadů až po Macy.

Gurman říká, že důvodem proč ještě není Face ID v Macích jsou tenké obrazovky počítačů. Senzory tak na rozdíl od iPhonů není kam schovat. To má ale v budoucnu změnit.

Komentář redakce:

V redakci používáme několik počítačů s Windows, které mají už roky funkci zvanou „Windows Hello“. Na kompatibilních počítačích se tak jednoduše řečeno přihlásíte úplně stejně, jako do iPhone s Face ID. Proto netrpělivě vyhlížíme, kdy Apple konečně přinese Face ID do Maců, jelikož to je opravdu pohodlné a příjemnější než Touch ID.

Na druhou stranu nás pak zklamal Mark Gurman, který poslední dobou dává do svého newsletteru spíše než informace od zdrojů jen „odvážné předpovědi“, které zřejmě nemá ničím podloženy. Anebo se mýlíme? 

Face ID přijde do Maců během pár let. Apple chce mít jednotné portfolio, říká Gurman